Intorsi din drum


De o saptamana eram cu ochii pe starea vremii si planuiam o iesire aproape montana, la poale de Crai, pana la Saua Joaca sau La Table.

Sambata dimineata era soare, plecam spre Pestera. Pana in sat drumul era curatat de zapada, doar ud, am urcat fara nici o problema. In sat insa, pe drum, zapada inghetase, nu era imprastiat nimic antiderapant dar nefiind drum in panta am reusit sa mergem, incetisor, dar ne-am mentinut traiectoria. Am ajuns la a doua parte a urcarii; de jos drumul parea curatat, se vedea pietrisul insa in prima curba, chiar la intrarea spre Pestera cu Lilieci, era un adevarat patinoar. Nu am putut urca, masina a ajuns curmezisul pe drum, am reusit sa o intorc pe drumul ingust si am pornit spre o a doua incercare. Am ales poarta unui cetatean unde sa intoarcem iarasi, insa ghetusul ne-a impiedicat din nou. Am mers mai departe, am reusit sa intoarcem masina, am luat demaraj si cu greu am depasit curba inghetata. Pe serpentie am urcat fara probleme insa odata trecuti de biserica drumul a devenit un fel de carare cat masina de lata. Am trecut de „Caminul Coltoral” avand destinatia Casa Folea insa la ultima urcare iarasi am esuat. Gheata si zapada viscolita ne-au oprit din drum. Cam 200m am coborat cu spatele, am gasit un loc de parcare la camin, ne-am echipat cum trebuie si inhamati la rucsacuri am pornit la drum pe jos. Parcursesem cam 1 km cand asa din senin s-a iscat un vant si un viscol de abia ne puteam tine pe picioare. Particule de gheata ne ciupeau fata, vantul forma vartejuri si tornade in minitura; a fost cumplit. Ne-am hotarat sa ne intoarcem, asta nu e vreme de mers pe munte. In cateva minute s-a potolit viscolul, a iesit soarele, vremea a devenit frumoasa. Asa in gluma am zis sa ne intoarcem, apoi am hotarat mai bine sa mergem acasa. Dupa cativa pasi am calcat pe o portiune de zapada inghetata, am alunecat si m-am intins pe jos fara sa apuc a ma echilibra cumva. Direct pe spate! Noroc cu rucsacul ca a amortizat caderea.

Ca o concluzie: asa cum spunea si Fosile sunt locuri care nu te vor acolo la un moment dat. Craiul nu ne-a vrut de data asta!

Reclame
Categorii: munte, simtiri | Etichete: , , , , , | 2 comentarii

Navigare în articol

2 gânduri despre „Intorsi din drum

  1. Brrrrrrr…sa aveti grija de voi ! Muntele se manifesta ciudat iarna.

  2. Vine primavara si poate ca drumul asta se potriveste mai bine 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: